menu-icon

Dit ben ik

Hannah Swart

SwartLicht Producties

Hannah Swart (1999) werd geboren in Dokkum en groeide op in Jouswier, een klein dorp nabij het Lauwersmeer. Haar jeugdjaren werden gekleurd door het fietsen naar school en het plattelandsleven op en om de boerderij.

Haar eerste documentaire, uitgezonden door Omrop Fryslân, maakte ze als afstudeeropdracht voor de opleiding “AudioVisueel Specialist” bij het Friesland College, Daarna oriënteerde ze zich op vervolgkeuzes, door onder andere een cursus te volgen bij Open Studio, Amsterdam.

Na een jaar aan de Sint Joost Academie in Breda besloot Hannah over te stappen naar de Hogeschool voor Kunsten Utrecht, waar ze nu de opleiding Fim en Media volgt.

In de afgelopen jaren maakte ze nog twee films die op NPO2 werden uitgezonden – de film Ferdinand, the happy pathmaker, over haar opmerkelijke oom die revalideert na een hersenbloeding en de film Bolta Zathe, over twee broers die samen onder moeilijke omstandigheden een boerderij runnen.

Visie

Ik geloof in de moed van mensen om hun eigen waardes te leven, en in dat we als mensen dit in elkaar kunnen herkennen. Om dit te kunnen doen hebben we nieuwsgierigheid en eigenwijsheid nodig. Maar ook Relativering en humor.